Stiv kuling og skrekkblandet fryd

Kraftig vind satte ingen stopper for høstens første kajakk-kurs for Finansforbundets medlemmer.

Tekst og video: Ida Alvsen

– Dette er først og fremst et sikkerhetskurs, så nå skal vi ned til vannet og velte. Både med og uten spruttrekk. Etterpå skal vi ut og padle litt og lære kameratredning, sier kajakkinstruktør for Learn2Kayak, Finn Mathisen.

Han er akkurat ferdig med å lære deltakerne grunnleggende ferdigheter, med kajakkene trygt plantet på gresset foran Learn2Kayaks lokaler ved Sollerudstranda.

Dette er det første kurset for Finansforbundet etter sommerferien, men det har lenge vært et populært tilbud hos medlemmene.

– Vi ønsker å tilby våre medlemmer både faglige og sosiale arrangementer. Ofte foregår det sosiale innendørs, men dette er et tilbud der man er ute og får være i aktivitet, sier Sigmund Hollerud i Finansforbundet.

I tillegg til praktiske ferdigheter får kursdeltakerne også med seg et «våttkort» etter fullført kurs.

– Våttkortet er praktisk fordi det tillater dem å leie kajakk på egenhånd. Jeg tror nok det er en av grunnene til at dette kurset er så populært, forklarer Hollerud.

Hos deltakerne kan man ane en blanding av nerver og frydefull forventning før kajakkene bæres ned til vannet

På kursene til Learn2kayak har de deltakere i alle aldre, og ferdighetsklasser.  

Det viktigste formålet med kurset er ifølge instruktøren å gjøre folk trygge i kajakken.

– Mange er redde for å hva som skjer dersom de mot formodning skulle velte. Det skjer ikke så ofte for de fleste, men mange er redde for det og vet ikke hvordan de kommer til å reagere, forklarer han.

Og som med frykter flest; skal den overvinnes må den møtes.

Hvordan det gikk med Finansforbundets medlemmer kan du se i videoen over.