Fikk gratis BI-studium 

600 medlemmer sendte umiddelbart inn søknad da Finansforbundet nylig tilbød 20 gratis studieplasser på BI-studiet Digital Forretningsforståelse. Det tok bare noen minutter før gratisplassene ble revet bort. En av de heldige er Leif Kåre Natterøy, senior bedriftsrådgiver i Frende Forsikring. 

Tekst: Svein Åge Eriksen Foto: Privat 

På landsmøtet i november 2019 vedtok Finansforbundet en kraftig økning av støtten til stipend og studier. Totalt vil 18 millioner kroner være tilgjengelig de neste tre årene. I år deler Finansforbundet ut fem millioner kroner i stipend til medlemmer som ønsker videreutdanning og kompetanseheving. Medlemmene kan søke stipend til selvvalgte studier eller de kan søke studieplasser forbundet betaler for.

Det var helt fantastisk å få denne muligheten

29. april fikk medlemmene i Finansforbundet tilbud om 20 gratis studieplasser til kursrekken Digital Forretningsforståelse. Studieplassen ble revet bort i løpet av noen få minutter. Kursrekken består av tre kurs som sammen med eksamen vil gi 7,5 studiepoeng. Undervisningen foregår online og består av webinarer og andre digitale læringselementer, som undervisningsopptak, podkaster og videosnutter. Hvert kurs har en varighet på totalt 2-3 uker, med nettforelesninger på oppsatte tider.  

TAR BACHELOR

Senior bedriftsrådgiver Leif Kåre Natterøy i Frende Forsikring var en av de heldige som fikk gratis studieplass på BI-kurset i Digital forretningsforståelse. Han er allerede godt i gang med studiet og har gjennomført to av tre samlinger på første del av kurset.

– Det var helt fantastisk å få denne muligheten til å ta dette studiet helt gratis. Jeg har en plan om å bygge opp til en bachelor på BI. Derfor hadde jeg allerede tenkt å ta dette kurset, så det tok ikke mange sekundene før jeg søkte og var så heldig å få en av de 20 gratisplassene, forteller Leif Kåre Natterøy. 

Siden 2007 har finansnæringen vært 36-åringens arbeidsplass. Først i Nordea og senere i Sparebanken Vest. De siste tre årene har han arbeidet som bredderådgiver bedrift hos Frende Forsikring i Sunnhordland og Haugalandet. Nå bygger han systematisk opp sin digitale kompetanse. I tillegg har han tatt grunnutdanning i ledelse på BI. 

BEDRE MULIGHETER  

-Hva betyr studiet i digital forretningsforståelse for din fremtidige karriere?

-Med de raske endringene som nå skjer digitalt blant annet som et resultat av korona-krisen, tror jeg behovet for digital kompetanse vil øke kraftig fremover, også i finansnæringenKunnskap om digitale plattformer, endringsledelse og forretningsforståelse vil være gull verdt i tiden som kommer. Den kurspakken jeg nå har fått som medlem av Finansforbundet gir meg bedre muligheter i arbeidsmarkedet enn det jeg ellers ville hatt, sier Natterøy.  

Hvilkeansvar tenker du at fagforeningene bør ha for å øke medlemmenes kompetanse?
-Jeg mener fagforeningene spiller en stor rolle når det gjelder å tilby kompetanseutvikling for medlemmene, men bedriftene har også et stort ansvar. Nå har heldigvis mange bedrifter sett akkurat dette og utvikler intern kompetanse i stedet for å hente inn ny kompetanse utenfra. Det er bra.

Nå håper Leif Kåre Natterøy at verden så smått begynner å vende tilbake til det normale, slik at han igjen kan treffe kundene ansikt til ansikt. Han er naturlig nok spent på hvordan korona-krisen både påvirker egen arbeidsplass og kundenes bedrifter