Nettverksbygging viktig for ferske tillitsvalgte 

Mange nye tillitsvalgte kan føle at de blir litt ensomme i sin nye rolle. I Bergen har de gjort noe med det.  

Tekst og foto: Sjur Anda 

BERGEN: Klokken er halv sju en helt vanlig mandags kveld i Bergen. Ute er det paraplyvær, i kantinen hos Danske Bank er det full aktivitet.  

– Yess! 

Anniken Bubbers, seniorrådgiver i Tryg, hopper opp og jubler når hun ser den lille røde steinen slå ut en blå og legge seg tett opp til enden av shuffleboardet. Det er god stemning, det er faglig påfyll og nettverksbygging for nye tillitsvalgte i Hordaland. På programmet står blant annet foredrag om lovverk og Finansforbundets oppbygning, men også pizza og shuffleboard 

– Nettverksbygging er viktig. Å være tillitsvalgt er en viktig og stor rolle og man kan bli litt usikker og redd for å gjøre feil. Da er det kjekt å bli kjent med andre og høre om de opplever det på samme måte, og samtidig dele erfaringer og måter å løse ting på. Også er det jo kjekt å bli kjent med andre folk også, sier Bubbers 

GODT NETTVERK 

Initiativet til kveldens treff kommer fra Britt Sæle, leder av geografisk avdeling Hordaland, og er også ment som en forberedelse til Uke 7, Finansforbundets store konferanse for nye tillitsvalgte.  

Britt Sæle er initiativtaker til arrangementet.

– Som ny tillitsvalgt er det fort gjort å føle seg alene, særlig i mindre organisasjoner. Uke 7 er stort og intensivt, da kan det være godt å kjenne noen før man kommer dit. I tillegg er et godt nettverk veldig viktig. Da får man flere utveksle erfaringer med og dermed øke sin egen kompetanse. Og jo mer kompetanse og nettverk de tillitsvalgte har, jo bedre kan de ivareta medlemmene, sier Sæle, som er fornøyd med kveldens arrangement.  

– Vi satser  at dette blir et årlig arrangement, i forkant av Uke 7, sier Sæle, som også har merket interesse fra andre i organisasjonen.  

– Det har vært interesse både sentralt og ute i regionene. Folk er nysgjerrige på om det lykkes og vurderer tilsvarende, sier Sæle 

Vi satser på at dette blir et årlig arrangement 

Anniken Bubbers har vært tillitsvalgt i et år, og var på Uke 7 i fjor.  

– Å ha en slik arrangement som dette før den store konferansen hadde vært veldig nyttig. Vi får litt innføring i lovverk og forbundets organisatoriske oppbygging. Da er man litt mer forberedt på det som kommer, sier Bubbers 

– Hvorfor valgte du å bli tillitsvalgt? 

– Jeg ble spurt, men takket først nei. Andre gang sa jeg ja. Som tillitsvalgt lærer jeg bedriften å kjenne på en helt annen måte, sier Bubbers, som til daglig jobber som senior forsikringsrådgiver i Tryg 

HA DET GODT PÅ JOBB 

VIKTIG MED NETTVERK: Eirik Hilme har ikke vært tillitsvalgt så lenge.  – Da er det viktig å få skaffet seg et godt nettverk. Dette arrangementet er absolutt nyttig i så måte.  

Eirik Hilme er en annen som har tatt turen til Dansk Banks kantine denne kvelden. Han er veldig positiv til slike nettverkstreff. 

– Kombinasjonen mellom faglig påfyll og å bli kjent med folk er veldig viktig. Man får vite hvordan ting gjøres i andre bedrifter, og det er alltid noe å lære, sier Hilme 

– Hvorfor ble du tillitsvalgt? 

– Jeg brenner for at folk skal ha det bra på jobb, både i forhold til arbeidstid og rammene rundt arbeidet generelt. Her kan jeg påvirke til det beste for alle. Samtidig lærer jeg mye om hvordan arbeidslivet fungerer og konflikter som kan oppstå. Det er alltid nyttig, sier Hilme, som jobber med skadeoppgjør i Frende forsikring.