Min normalarbeidsdag: Nye medlemmer gir et kick

–  Det er utrolig givende å være ute å snakke med potensielle medlemmer og det gir et ekstra kikk når de svarer ja på spørsmålet om å bli medlem.

Navn/rolle/arbeidssted: 

Ann-Mari Sæterlid, konserntillitsvalgt i Finansforbundet DNB. Leder av Finansforbundet avdeling Vestfold. Arbeidssted er Horten og Oslo.

Kaffe eller te?

Kaffe

Hva har du på nattbordet?

Mobilen, for den bruker jeg som vekkerklokke.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Når klokka ringer 05.15, og det er på tide å gjøre seg klar for en ny arbeidsdag.

Bruker du fortsatt kontanter?  

Veldig sjeldent.

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt:

Det er flere opplevelser som har blitt sittende i hukommelsen. Det er blant annet de situasjonene hvor du får tilbakemelding på at du har vært med på å lage en trygghet for medlemmet fordi de ikke har stått alene. Da får du noe tilbake som gjør at du opplever å gjøre en forskjell. Det er en god følelse som jeg tar med meg videre.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

En av de morsomste arbeidsoppgavene jeg har som tillitsvalgt er å verve nye medlemmer. Det er utrolig givende å være ute å snakke med potensielle medlemmer og det gir et litt ekstra kikk når de svarer ja på spørsmålet om å bli medlem. Samtidig er det viktig ikke å glemme dem som allerede er medlemmer. Når jeg står på stand får jeg en unik mulighet til også å komme i kontakt med alle de gode ambassadørene våre.

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den?

Jeg liker å snakke med folk. Det å være ute i felten å prate med både medlemmer og potensielle medlemmer rundt om, gir meg mye. Det er viktig å lytte til medlemmene våre. Da får jeg mange gode tilbakemeldinger som jeg kan ta med meg i det arbeidet vi gjør i bedriften og i geografien.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Nysgjerrig, lyttende og spørrende. Følger med i mediebildet. Dele og ta imot informasjon fra kollegaer rundt meg. Tørre å spørre.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

 Kommer ikke på noen akkurat nå.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Digitalisering er en av utfordringene, selv om det også skaffer flere nye arbeidsoppgaver for ansatte i vår bransje. Da blir det neste kompetanse. Hvordan skal vi få dagens medlemmer til å være attraktiv arbeidskraft også i fremtiden? Ja, hva skal jeg bli når jeg blir stor? Sist, men ikke minst – arbeidsplasser ute i geografien. Må alt sentraliseres til de store byene?

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Ingen spesifikke som skiller seg ut, men det finnes utrolig mange hverdagshelter rundt om i landet, som gir litt av seg selv hver eneste dag. Når jeg møter slike personer blir jeg utrolig glad, og håper at også jeg kan være en liten hverdagshelt for noen innimellom. Så må jeg også si alle kollegaene mine i DNB. De gir meg stor inspirasjon hver eneste dag, og er en kjempeviktig faktor for at man skal trives i og med den jobben man gjør.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Urettferdighet.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Den er jo stort sett med meg hele tiden, men mobilen kan godt få lov til å ligge i vesken min noen timer uten at jeg kikker på den, så sant den ikke lager noen lyder da.

Når logger du av for kvelden?

Mellom 22 og 22.30 – Tidlig oppe, vet du.