Vipps, BankID og BankAxept snart historie

Sammenslåingen mellom de tre selskapene er godt i gang. Fra første 1. juli skal de sammen danne det som blir Nordens største aktør innen betaling og identifisering. Hvem som skal lede det nye selskapet er allerede klart.

Tekst: Sjur Frimand-Anda

Det blir Vipps-sjef Rune Garborg som skal lede det sammenslåtte selskapet. De tre organisasjonene samarbeider allerede og den nye ledergruppen er på plass.

− Hver for seg har selskapene levert markedsledende tjenester. Sammen skal vi levere enkle brukeropplevelser i verdensklasse, sier Vipps-sjef Rune Garborg.

Sammen blir BankID Norge, BankAxept og Vipps Nordens største aktør innen betaling og identifisering. De ulike merkenavnene skal bestå, men å finne ut hvordan de skal leve sammen under en paraply blir en viktig prosess fremover. Ambisjonene er store, og hovedmålsettingene er på plass. Selskapet mener at disse tydelig viser hvorfor fusjonen er viktig for å skape de beste løsningene for fremtiden.

− Vi skal forenkle for brukerne ved å fjerne både papirfakturaen og behovet for kortnummer og utløpsdato ved netthandel. Brukernavn og passord skal være borte om to år. Det gjør vi ved å samle kompetansen, teknologien og innovasjonskraften som finnes i de tre selskapene, sier Rune Garborg.

Dette betyr at norske forbrukere får tilgang til løsninger for betaling og identifisering som er i toppsjiktet i verden, samtidig som selskapet også har internasjonale planer. Navnet på selskapet er ikke klart ennå.

Det nye selskapet samlokaliseres nå i eksisterende lokaler, men flytter i januar inn i nye lokaler i Diagonale, et helt nytt bygg rett bak Operaen i Barcode. Totalt vil det jobbe omkring 134 ansatte i foretaket.