Nye banker i Amazons sky

Etablerte banker har store, dyre datasentre som koster en formue å utvikle. “Skyen” gjør unge banker ekstremt konkurransedyktige.

Tekst: Nils Elmark, foto: Shutterstock

Nylig kom det britiske finanstilsynet på besøk til den fire år gamle Starling Bank. Tilsynet ville gjerne inspisere bankens servere, slik loven krever. – Det kan vi ikke hjelpe dere med. Vi har hele vår bank i ”skyen” hos Amazon Web Services. Men jeg tror at AMSs servere er i Irland, svarte bankens administrerende direktør Julian Sawyer.

Og det er nettopp ”skyen” som gjør den unge banken ekstremt konkurransedyktig. Etablerte banker har store, dyre datasentre som koster en formue å utvikle. Starling Banks investeringsomkostninger er bare på en brøkdel. Den unge banken kan også skalere opp og ned etter behov.