Teleselskapene tar bankkundene

Den franske telegiganten Orange har nettopp etablert ny bank i hjemlandet. Selskapet lokker med en åpningsbonus på 80 euro.

Tekst: Nils Elmark

Bankene skal ikke bare iaktta hverandre og de unge fintech startups; de skal også se etter konkurranse fra mobilsektoren. Det franske teleskapet Orange med 28 millioner kunder har nettopp etablert en ny bank. Den har satt seg et mål om å hente to millioner nye kunder eller en firedel av online-kundene i Frankrike.

Ved utgangen av første måned hadde Orange Bank 50 000 kunder, slik at det ser ut til å være plass til friske finansinstitusjoner i Franrike. Den tyske neobank N26 har vært i det franske markedet i ett år og har allerede fått 200 000 kunder. Orange Bank lokker nye kunder med en åpningsbonus på 80 euro.

Att teleselskaper driver bank er ikke så fjernt. Også Telenor har tatt steget inn bankverden, og driver blant annet bank i Serbia og Bangladesh.