MÅ BLI STERKERE: – For å sikre våre medlemmer og organisasjoner økt gjennomslag og påvirkning på en arbeidshverdag i endring, trenger vi å forene krefter og kunnskap, og bli enda sterkere, sier Delta-leder Trond Ellefsen. (Foto: Nadia Frantsen)

Negotia og Delta i samtaler om et mulig tettere samarbeid

– Målet er å undersøke hvordan vi sammen kan skape et best mulig fagforeningstilbud for våre medlemmer, sier Trond Ellefsen, forbundsleder i Delta til nettsiden www.delta.no  

 YS-forbundet Negotia og Delta har påbegynt samtaler om et mulig tettere samarbeid, og et fagforeningstilbud som kan gi økt trygghet og merverdi for medlemmene. 

Les mer om Negotia på www.negotia.no 

– Vi ser store endringer i norsk arbeidsliv. Ny teknologi påvirker måten vi jobber på. De økonomiske forskjellene i samfunnet øker. For å sikre våre medlemmer og organisasjoner økt gjennomslag og påvirkning på en arbeidshverdag i endring, trenger vi å forene krefter og kunnskap, og bli enda sterkere, sier Ellefsen. 

Fagforeningene vil undersøke hvordan et så godt fagforeningstilbud som mulig kan se ut. Det skal favne alle, uavhengig av hvor og hva de jobber med, og uavhengig av partipolitisk tilhørighet. 

– Slike prosesser er krevende, og de vil ta tid. Det er mye som må avklares. Målet mitt er likevel klart, understreker forbundsleder Trond Ellefsen: 

– Våre medlemmer fortjener det beste fagforeningstilbudet vi sammen kan få til. I den jobben skal også våre ansatte være sikre på at de vil bli ivaretatt. 

Negotia og Delta representerer til sammen lag 120.000 medlemmer. Medlemmene jobber i kommuner, fylkeskommuner, staten, næringslivet og i organisasjoner.