NY DIREKTØR: Finans Norges nye administrerende direktør, Kari Olrud Moen, har bred ledererfaring. Hun har blant annet være konserndirektør i NHO og statssekretær i Finansdepartementet.

Finans Norge får ny toppleder

1. mars 2023 overtar Kari Olrud Moen som ny administrerende direktør i Finans Norge. Fra samme dato takker Idar Kreutzer for seg etter å ha hatt stillingen i 10 år. Han går inn i toppledergruppen i NHO.

– Finansnæringen spiller en avgjørende rolle for verdiskaping, vekst og omstilling i samfunnet. Jeg gleder meg til å bidra til at denne viktige næringen også fremover kan gjøre denne jobben på en solid og offensiv måte, i tett samarbeid med andre aktører i norsk nærings- og samfunnsliv, sier Kari Olrud Moen, ifølge en pressemelding fra Finans Norge.

Finansnæringen spiller en avgjørende rolle for verdiskaping, vekst og omstilling i samfunnet

Kari Olrud Moen

Finansfokus forsøkte å få Olrud Moen i tale i går, men informasjonsdirektør i Finans Norge, Tom Staavi, ba om forståelse for at det er for tidlig for den nye administrerende direktøren å komme med programerklæringer.

FINANS OG POLITIKK

– Jeg ønsker Idar Kreutzer lykke til med nye utfordringer i NHO og Kari Olrud Moen lykke til som ny administrerende direktør i Finans Norge. Finansforbundet ser frem til et fortsatt godt og konstruktivt samarbeid, sier forbundsleder i Finansforbundet, Vigdis Mathisen.

Olrud Moen har tidligere jobbet som konserndirektør i DNB. Hun har vært statssekretær i Finansdepartementet i to ulike perioder, og har jobbet som politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe på Stortinget. Hun innehar en rekke styreverv. Mellom 2017 og 2021 var hun styreleder for Norges Handelshøyskole, og var dermed den første kvinnelige og eksterne styrelederen.

– Vi er svært glade for at Kari har takket ja til å påta seg den viktige jobben som leder for Finans Norge. Med sin brede ledererfaring både fra finansnæringen, samfunnsliv og politikk, har hun en unik bakgrunn for å fylle rollen på en utmerket måte, sier Schilbred Fasmer, styreleder i Finans Norge.

GÅR INN I NHO

Grunnen til at Kreutzer trer av er at han vil starte en ny jobb i Næringslivelives hovedorganisasjon (NHO) i sammenheng med at fra 1. januar 2023 blir Finans Norge en del av NHO.

10 ÅR: Idar Kreutzer har ledet arbeidsgiverorganisasjonen Finans Norge i 10 år. Nå begynner han i NHO. (Foto: Kilian Munch)

Idar Kreutzer vil gå inn i toppledergruppen til adm.dir. Ole Erik Almlid for å forsterke samarbeidet mellom finansnæringen og næringslivet, og bidra til en god integrasjon av Finans Norge som ny landsforening i NHO. Kreutzer skal spesielt jobbe med internasjonalisering, digitalisering og bærekraft.

EN KLOK LEDER

– På vegne av finansnæringen i Norge, vil jeg få takke Idar for å ha vært en tydelig, klok og synlig leder i Finans Norge de siste 10 årene. Han har gjort en enestående jobb med å sette finansnæringen på kartet, og demonstrert den avgjørende samfunnsrollen næringen spiller. Han har også bidratt til å sette bærekraft på agendaen, sier Schilbred Fasmer.

Olrud Moen er siviløkonom fra Norges Handelshøyskole og har en MBA fra HAAS School of Business, UC Berkeley. Hun begynner i stillingen 1. mars 2023. Finansfokus vil komme tilbake med et større intervju med henne.