Ny tillitsvalgt: – Kan få dramatiske følger

– Rekordlave renter og eiendom og verdipapirer som bare stiger, tror jeg har blitt den nye normalen for mange nå. Det kan få noen dramatiske konsekvenser for både bedrifter og privatpersoner når det snur, sier Erling Nielsen, ny tillitsvalgt i KLP.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Erling Nielsen, jobber som seniorkonsulent med IT som fagfelt hos KLP Kapitalforvaltning og er 45 år gammel.

Kaffe eller te?  

Definitivt kaffe, spesielt tidlig på dagen.

Hva har du på nattbordet?  

Endelig mandag! med Petter Stordalen i god kombinasjon med vekkerklokken som fortsatt er nødvendig på tross av boken.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

06.30 når jeg vanligvis våkner opp.

Hvorfor ønsket du å bli tillitsvalgt? 

For å kunne bidra og ta min del av ansvaret, og ikke minst for å lære og få noen nye nyttige erfaringer og impulser.

Hva blir din viktigste oppgave? 

Å bidra til at arbeidsplassen min fortsatt er et sted der man trives og gleder seg til å komme til hver dag.

Hvilke forventninger har du til din nye rolle som tillitsvalgt? 
Å være bevisst på ansvaret som følge med vervet jeg har fått, og gjøre mitt beste ut fra det. Og gleder meg selvfølgelig til å bli bedre kjent med mange nye hyggelige og engasjerte mennesker i Finansforbundet!

Blir din arbeidshverdag på noen måte påvirket av krigen i Ukraina? 

Vi er avhengige av eksterne konsulenter og spesialister innen IT, og flere av disse jobbet i Ukraina. I tillegg påvirker krigen finansmarkedene over hele verden, og skaper uforutsigbarhet.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   

Det er vanlig at vi som jobber med IT som fagfelt, ofte må være forberedt å svare for “alt som går på strøm”. Det skaper noen komiske situasjoner, der jeg ikke har noen forutsetning eller kompetanse for å kunne hjelpe. Som når kaffemaskinen ikke starter, pulten ikke kan heves, eller det er for varmt i lokalene. Det skal dog sies at en omstart (aka “svenskeknappen”) er en universell løsning som virker på overraskende mye!

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Egentlig alt som er sosialt. Rent faglig trives jeg med å kunne hjelpe kollegaer. Trives også med variasjon og utfordringer, og der passer tillitsvalgtrollen fint inn.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Holder meg oppdatert på nyhetsbildet og finansmarkedene daglig, deltar på seminar og kurs når det er mulig og følger også et par interessante podcasts om finans og teknologi på vei til og fra jobb.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Råvaremangel i verden og høy inflasjon. Skyldes nok en kombinasjon av krigen i Ukraina, en særdeles streng korona politikk i Kina og betydelig “pengetrykking” de seneste årene. Rekordlave renter og eiendom og verdipapirer som bare stiger, tror jeg har blitt den nye normalen for mange nå. Det kan få noen dramatiske konsekvenser for både bedrifter og privatpersoner når det snur.

Hva liker du å gjøre på fritiden?  

Liker å trene litt, eller egentlig liker jeg følelsen jeg har når jeg er ferdig med treningen. Endelig er det mulig å reise igjen, og jeg gleder meg til å komme meg litt rundt i sommer. Ellers alt som er sosialt.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

For tiden Petter Stordalen, men sin fascinerende utømmelige mengde energi og stå på vilje, selv når det ser mørkest ut.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

Egentlig alt for mye, men det er vel også forretningsideen. Men spesielt klokker, da jeg er en klokkenerd.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Ti timer tror jeg, men det skal dog sies at jeg sov mesteparten av tiden. Bruker mobilen til alt, og nå er det også min lommebok og mitt førerkort.

Når logger du av for kvelden?   

Jeg har en ambisjon om å ikke bruke skjermer etter klokken 22. Det er fin ambisjon, men i realiteten varierer det nok ganske mye.