ÅPNET OPP: – Da samfunnet åpnet opp i fjor høst var det befriende å endelig møte kollegaer igjen fysisk, før vi ble sendt tilbake på hjemmekontor, sier Tone Anita Martinsen, ny hovedtillitsvalgt i Handelsbanken. (Foto: Privat)

Min arbeidsdag: – Setter pris på fleksibiliteten

-Noe av det positive etter koronatiden er de mulighetene som har åpnet seg for å kunne jobbe både hjemmefra og på kontoret. Den fleksibiliteten setter jeg, i likhet med mange andre, pris på, sier ny hovedtillitsvalgt i Handelsbanken, Tone Anita Martinsen. 

Navn/rolle/arbeidssted/alder: 

Tone Anita Martinsen, hovedtillitsvalgt i Handelsbanken, 51 år 

Kaffe eller te? 

Kaffe 

Hva har du på nattbordet? 

God gammeldags klokkeradio, lampe, earpods og telefon 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Som oftest mellom kl 7.00 og 7.30. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag? 

De første månedene var de mest utfordrende, men det har gått seg til. Da samfunnet åpnet opp i fjor høst var det befriende å endelig møte kollegaer igjen fysisk, før vi ble sendt tilbake på hjemmekontor. Noe av det positive etter denne tiden er de mulighetene som har åpnet seg for å kunne jobbe både hjemmefra og på kontoret. Den fleksibiliteten setter jeg, i likhet med mange pris på. 

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt 

Det er ikke en spesiell hendelse, men kort periode i yngre dager jobbet jeg som vikar i barne- og ungdomsavdelingen i NRK. For meg, som en ung jente fra landet var det veldig spennende å se kjendiser over alt. Ingen dag var lik og å være til stede under direktesendinger var spesielt gøy. En fin tid.  

Hva er det morsomste du gjør på jobb? 

Det morsomste må være å kunne besøke alle fine kollegaer på kontorene våre landet rundt. Det mest givende er å bistå medlemmene i saker og at de føler at vi er der når det trengs. 

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Jeg følger med i media generelt, leser Finansfokus og diskuterer med kollegaer, både i egen bank og nettverk i andre banker. I tillegg har vi en rekke faglige oppdateringer innad i banken som vi jevnlig må gjennomføre.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?   

Det måtte jo være at alle arbeidsoppgaver og ting jeg må huske på automatisk hadde lagt seg i kalenderen min. Det, i tillegg til å skrive referater hadde vært helt supert! 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Det å fortsette å se mennesket i en stadig mer digital hverdag, å være der for kundene enten i direkte møter eller på telefon. Man skal ikke undervurdere den kontakten, er min erfaring fra tiden jeg jobbet med direkte kundekontakt på ett av våre kontor. Så en kombinasjon av det gode, gammeldagse med dagens teknologi og utvikling, tror jeg er viktig.  

Hva liker du å gjøre på fritiden? 

Jeg liker å holde meg i aktivitet, gå turer, løpe, spille frisbeegolf – rett og slett å være utendørs, sommer som vinter. Ellers setter jeg stor pris må mine nære og kjære og trives best når jeg har dem rundt meg. Reise til varmere strøk er jeg også veldig glad i, og som jeg snart håper det er fullt mulig å gjøre igjen uten bekymring for smitte, karantene osv.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

De som inspirerer meg er folk som, på en eller flere måter har stått i utfordringer og vanskeligheter og som kommer styrket og helskinnet igjennom det! Folk som mestrer livet på en god måte, som er trygge og fine selv om livet kan ha vært brutalt. Disse har vi noen og enhver mye å lære av.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Det kan være saker som opprører meg, som f.eks. urettferdighet. Det kan også være saker som gleder meg, for eksempel fine historier om folk. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

Mobilen er jeg dessverre veldig avhengig av! Sommeren for ett par år siden gikk jeg på Hardangervidda ett par dager og stedvis var det ikke dekning. Det var egentlig ganske godt!  

Den burde nok med fordel vært lagt til side mye oftere enn det som er realiteten.  

Når logger du av for kvelden? 

Pc’en har jeg som mål å logge av etter endt normal arbeidstid, men det er ikke alltid det lar seg gjøre. Jeg har en tendens til å sjekke mail på mobilen helt til jeg legger meg, ikke nødvendigvis for å svare. Det har nok heller blitt en uvane for jeg mener ikke at jeg trenger å være tilgjengelige til enhver tid.