STABILE ANSATTE: – Det er en utfordring at bransjen ikke evner å utnytte den gode kompetansen som ligger utenfor storbyene, der de ansatte er mer stabile, sier Lise Beate Larsen i Danske Bank.

Min arbeidsdag: – Savner felles plattform

Lise Beate Larsen i Danske Bank savner en felles plattform der all informasjon om kunden og kredittsystemet er samlet. Da kunne hele saken behandles ferdig der uten å måtte åpne flere ulike programmer.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:

Lise Beate Larsen/Tillitsvalgt og rådgiver personmarked i Danske Bank/36 år

Kaffe eller te?  

Ja, takk, begge deler.

Hva har du på nattbordet?  

Telefonen og en vannflaske.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Når jeg logger på maskinen på en vanlig dag. Hvis det er et viktig møte for eksempel som tillitsvalgt, kverner det vel i hodet fra jeg våkner.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  

Jeg ble imponert over hvor raskt kollegaer og banken heiv seg rundt og ble fullt operative. Vi fikk på plass løsninger som hadde vært umulig kun like før. Vi har fortsatt med mye av det som funket, men jeg er glad vi har får være mer sosiale sammen nå. Er fortsatt flere digitale møter både internt og mot kundene, noe som sparer tid. Det vil alltid være noen møter der det er viktig at man møtes fysisk og det er veldig fint at det nå er mulig, enn så lenge.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   

Det er vanskelig når vi jobber med kunder og saker er så gjenkjennbare. Men når jeg vrir hjernen og finner løsninger for kunder for å hjelpe dem i en vanskelig situasjon og at det betyr mye for dem, gjør det inntrykk. Eller når jeg som tillitsvalgt finner gode løsninger for våre medlemmer som gir de en bedre hverdag. Jeg er opptatt av at vi som bank og team når mål sammen.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Når jeg får sparre med kunder og kollegaer og vi får til å lage gode løsninger sammen og når vi er sosiale.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Som tillitsvalgt har jeg gode muligheter til å få delt erfaring på tvers av bedriftene ved å delta på samlinger. Ellers hører jeg på podcast og melder meg på webinarer. I tillegg har vi selvsagt mange faglige oppdateringer som vi tar gjennom jobben.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Det måtte være en felles plattform der all informasjon om kunden og kredittsystem er samlet. Da kunne hele saken behandles ferdig der uten å måtte åpne flere ulike programmer.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

At de digitale ressursene ikke er på plass i henhold til forventning. At bransjen ikke evner å utnytte den gode kompetansen som ligger utenfor storbyene, der de ansatte er mer stabile.

Hva liker du å gjøre på fritiden?  

Jeg er håndballtrener til barna. Det er veldig gøy å være med på det og bli kjent med ungene barna omgås. Ellers er jeg veldig sosial og har et stort nettverk som jeg pleier.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Blir inspirert av mange. Spesielt folk som tør å utfordre på satte rammer. Inspireres av folk som jobber med frivillighet og ser det gode i alle mennesker.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Jeg scroller masse, men det er ofte små filmsnutter som får meg til å stoppe opp. Kommer det opp et klipp fra Parterapi eller en gammel Ylvis-episode, har du meg fanget. Intelevator blir jeg aldri lei og ler like mye av hver gang.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

2 dager på hyttetur på Snåsa uten dekning

Når logger du av for kvelden?   

Jeg er et nattdyr, så det blir sjelden før midnatt. Jeg ere flink til å legge fra meg jobb når jeg drar fra jobb, med mindre det er noe spesielt som foregår som krever at jeg følger litt ekstra med.