VI HAR TID: – Vi er i en omstilling og er avhengige av et visst tempo for å tilpasse oss, men vi har tid og må ta oss tid, til å gjøre denne omstillingen på en god måte, sier hovedverneombud Ola Laukeland Knapstad i Nordea. (Foto: Privat)

Min arbeidsdag: – Økt tempo og kortsiktige gevinster

– Et stadig økende tempo og søkelys på kortsiktige gevinster er den største utfordringen nå, sier hovedverneombud Ola Laukeland Knapstad i Nordea.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Ola Laukeland Knapstad, 34 år, hovedverneombud og tillitsvalgt på heltid i Nordea.

Kaffe eller te?

Kaffe, svart. Te har jeg aldri forstått noe særlig av. 

Hva har du på nattbordet?

Dominus: A novel of the roman empire av Steven Saylor, mobilen og min trofaste vannflaske.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Tar en kjapp titt i mailboksen og kalenderen på mobilen i det jeg våkner. Har forberedt meg på dagens agenda før jeg la meg, så det er bare for å se om det er kommet inn noe nytt og for å friske opp litt.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?

Som hovedverneombud har det vært utallige møter i krisehåndteringsteamet og forskjellige og nye situasjoner som har blitt håndtert. Utenom dette er vel min arbeidshverdag blitt påvirket på samme måte som veldig mange andre med hjemmekontor over lengre perioder. Personlig liker jeg best å jobbe på kontoret. Har savnet den daglige praten med kollegaer, både faglig og ikke.

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt

Da jeg forsov meg til morgenflyet til København der jeg skulle være med på et nordisk heldagsmøte. Det er noen år siden nå, og var ikke en hyggelig opplevelse. I stedet ble det et heldagsmøte på Skype for meg den dagen. Det har heldigvis ikke skjedd igjen.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Å hjelpe mine kollegaer med å bidra til en så god arbeidshverdag som mulig for de ansatte. Å finne gode løsninger i vanskelige situasjoner.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Leser Finansfokus og holder meg generelt oppdatert gjennom nyhetsbildet og gjennom diskusjoner med kollegaer og ledere. Deltar også på diverse kurs og konferanser gjennom Finansforbundet.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Referater og protokoller.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Et stadig økende tempo og søkelys på kortsiktige gevinster. Vi er i en omstilling og er avhengige av et visst tempo for å tilpasse oss, men vi har tid og må ta oss tid, til å gjøre denne omstillingen på en god måte.

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Lese bøker, se en god film, spise god mat og være med venner og familie. Gjerne etter en løpetur. Jeg er glad i å ta livet med ro, og det smaker alltid best etter en løpetur.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Ledere som ser menneskene bak de ansatte og som viser forståelse og vilje til å håndtere de forskjellige livssituasjoner ansatte er i og som gjør det de kan for å spille dem gode og løfte dem frem. Ledere som ser løsninger i utfordringer, og ikke fokuserer på problemer.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Veldig lite egentlig. Har en tendens til å bli fanget i slike videokaruseller med morsomme klipp. Der forsvinner en time ganske fort uten at man merker det.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Det vet jeg ikke. Har ikke forsøkt å være uten over lengre perioder, men har vel skjedd at det har gått opp mot en dag uten at man har vært innom den.

Når logger du av for kvelden? 

Jobbmessig runder jeg av i det jeg lukker den bærbare PC-en, som regel i 16/17-tiden. Utenom det kan jeg være innom innboksen på mobilen en gang eller to i løpet av kvelden for å se om det er kommet noe viktig. Tar en siste titt innom kalenderen for å forberede meg på morgendagen før jeg legger meg for kvelden, mellom kl. 22 – 00 en gang.