Bytter kort: Fra nyttår tilbyr Eika bare Visa-kreditt- og debetkort til sine kunder. – Det blir mer effektivt med bare et kortnettverk, sier Erlend Sundvor.   

Eika går all inn på Visa

Fra nyttår kaster Eika Gruppen ut Mastercard og går all inn på Visa.  

Eika har nå inngått en sjuårig avtale med Visa. Avtalen trer i kraft fra januar 2022.  

– I Eika Gruppen er vi godt fornøyd med å videreføre vårt partnerskap med Visa på internasjonale betalingskort. Visa fremstår som en stabil og god partner for alliansen og viser evne til å ivareta vårt lokale fokus, sier Erlend Sundvor, direktør Betaling i Eika Gruppen AS. 

Tjenestene som ligger i kortet vil være like 

For kundene innebærer det at de fra nyttår kun får tilbud om Visa, Mastercard forsvinner ut. Dermed må alle som i dag har et Mastercard få et nytt Visakort.  

– Det er bare kredittkortkundene som vil merke det. Tjenestene som ligger i kortet vil være like, så det blir ikke noen stor overgang, sier Sundvor.  

– Hvorfor gjør dere dette? 

– Kort i dag har mye større funksjonalitet enn å betale i terminaler. Det er en stor digital komponent innbygget med mange tilleggstjenester. Hvis vi hadde fortsatt med to internasjonale betalingsnettverk måtte vi opprettholdt to ulike løsninger internt hos oss. Det ville blitt to utviklingsløp og vi måtte kommunisere på to ulike måter til kundene. Det ville vært lite effektivt og ulempene ville økt etter hvert som digitale tjenester knyttet sterkere inn i kortet. Ved å bare ha et kortnettverk kan vi få bedre tjenester og mer effektiv utvikling, sier Sundvor.  

FORNØYD VISA 

– Vi er stolte over at Eika Gruppen har valgt å utvide partnerskapet med Visa, og tilliten alliansen gir til oss. I over 60 år har Visa vært et pålitelig nettverk som driver handel fremover, og som gjennom innovasjon sørger for at kunder og selgere betaler og får betalt. Gjennom dette partnerskapet vil vi tilby innovative løsninger og kostnadseffektiv teknologi for fremtiden for bankene i Eika Alliansen og deres kunder, slik at de kan være i forkant av hvordan mennesker flytter penger lokalt og globalt, sier Bente Iren Josefsen, Group Country Manager for Norge, Danmark og Island i Visa, i en pressemelding.