INVOLVERING GIR VERDI: – Involver de ansatte og de tillitsvalgte fordi det gir verdi, ikke kun fordi en avtaletekst sier at man må det. Det er lov å innrømme at man tok en feil beslutning og omgjøre et vedtak, sier organisasjonssekretær Lars G. T. Andresen i Nordea. (Foto: Jørgen Suo Lønnquist.)

Min arbeidsdag: – Gjør grundige analyser

-Det er viktig at man tar seg tid til å gjøre grundige analyser. Ikke minst er det viktig å evaluere etter at beslutningen blir tatt og endringene har blitt iverksatt og fungert en stund, sier organisasjonssekretær Lars G. T. Andresen i Nordea.

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  
Lars G. T. Andresen, 47 år, organisasjonssekretær for Tillitsutvalget og resten av de nærmere 100 tillitsvalgte og kontaktvalgte i Finansforbundet i Nordea.

Kaffe eller te?  
Avhengig av kaffe på morgenen, men kan godt kose meg med en god kopp te en mørk høst- og vinterkveld.

Hva har du på nattbordet?  

iPad og telefonen som vekkerklokke.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  
På toget til Oslo, men de dagene jeg sitter hjemme hender det jeg sjekker e-post og kalender på telefonen idet jeg våkner for å se om jeg har tid til aviser og en god kopp kaffe på senga før frokost og datamaskinen startes opp.

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  
Mine oppgaver kan i prinsippet løses bare jeg har datamaskinen min og nettilgang, men de dagene jeg er i «remote» savner jeg den uformelle praten, problemløsningen og kunnskapsdeling på kontoret.  

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   
Jeg kommer ikke på en bestemt situasjon eller dag, men jeg er veldig opptatt av at vi skal ha det gøy på jobben, hver dag, og at vi spiller hverandre gode. Humor, involvering og kunnskapsdeling er tre viktige stikkord for en god dag på jobb.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  
Som midtbanespiller for de tillitsvalgte i Nordea trives jeg best når pasningene sitter og jeg kan frigjøre tid for de tillitsvalgte, slik at de kan gjøre en enda bedre jobb for medlemmene våre.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

I min rolle er det viktig at jeg følger med på hva sentrale partene som regjeringen, Finans Norge, YS/Finansforbundet skriver og mener. I tillegg er det meget viktig at jeg har god oversikt over egen bedrift, så derfor bruker jeg en god del tid på å holde meg oppdatert på interne kanaler som intranett, Yammer m.m.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?  

Jeg er positiv til digitalisering og i mange tilfeller åpner dette for nye spennende oppgaver for de berørte, men kanskje vi skal bremse farten litt og ta oss tid til skikkelige evalueringer av de oppgavene som har blitt digitalisert så langt?

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  
Alt skal gå så fort. Det er viktig at man tar seg tid til å gjøre grundige analyser og ikke minst evaluerer etter at beslutningen blir tatt og endringer har blitt iverksatt og fungert en stund. Selv om man kan, er det ikke sikkert at det er smart. Involver de ansatte og de tillitsvalgte fordi det gir verdi, ikke kun fordi en avtaletekst sier at man må det. Det er lov å innrømme at man tok en feil beslutning og omgjøre et vedtak.

Hva liker du å gjøre på fritiden?  
På fritiden liker jeg blant mye annet å fange øyeblikkene gjennom å fotografere (@oyeblikkets_stillhet), gå på konserter og se og oppleve kunst.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  
Det er mange mennesker og ting som inspirerer meg, men vil nevne Kjell Aukrusts lune humor med en alvorlig undertone, Jakob Weidemanns måte å se på og beskrive detaljene med sine grove penselstrøk og fotografen Tom Sandbergs blikk for detaljer og estetikk i sine fotografier.

Men jeg slutter aldri å bli inspirert og motivert av mine kollegaer i Tillitsutvalget og alle de andre tillitsvalgte i Finansforbundet som hver dag jobber, ikke bare for seg selv, men til det beste for alle medlemmene, arbeidsgiverne og næringen som en helhet.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Andre som har den samme interessen for å fange øyeblikket og de kanskje sære detaljene i fotografiet som meg.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

En dag. Jeg klarer meg nok en god stund uten kommunikasjonsdelen av telefonen (telefon/SMS), men er en nyhetsjunkie og savner Tekst-TVs storhets tid.

Når logger du av for kvelden?

Prøver å skru av det meste etter Kveldsnytt.