Min arbeidsdag: -Vi må følge med hva som skjer

-Vi som jobber i finans står ovenfor et kompetanseløft og et skifte som gjør at vi må følge med på hva som skjer, sier Anne Marit Benjamin i Fremtind.  

Navn/rolle/arbeidssted/alder:  

Anne Marit Benjamin, Fremtind Forsikring, 53 år 

Kaffe eller te?   

Kaffe om dagen og nyter gjerne en god kopp te til kvelds.  

Hva har du på nattbordet?  

Har ikke nattbord, men har en stol der mobilen ligger og jeg lytter til en Podcast eller en god lydbok før jeg sovner. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Jeg logger meg oftest på rundt kl. 8, tenker ikke jobb før det. 

Hvordan påvirker korona-utbruddet din arbeidshverdag?  

Den har ikke påvirket mine arbeidsoppgaver eller hvordan jeg jobber, men jeg savner det sosiale og interaksjon med kolleger. Savner lydene, følelsen ved å være i et rom med flere, det å ta en prat rundt kaffemaskinen og spontane møter på min vei i korridorene.  

Fortell om en hendelse på jobb som du husker spesielt godt   

Jeg begynte i SpareBank1 Forsikring i 2013, etter 15 år i Stockholm. Første dag på jobb og jeg husker at jeg merket meg at det var få som hilste på meg inn på vei inn til ny arbeidsplass. Etter alle årene i Sverige, så hadde jeg blitt en Svensson. Du hilser på de du møter din vei med ett «trevligt hej eller tjenare»   

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Samhandling med kollegaer, kundene vi hjelper og medlemmer som trenger noen å snakke med.  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Vi som jobber i finans, står ovenfor et kompetanseløft og et skifte som gjør at vi må følge med på hva som skjer. Jeg er stolt og glad over å jobbe i en bedrift som Fremtind. Her er bærekraft høyt oppe på agendaen og digitaliseringstakten høy. Vi har fortsatt lang vei å gå, men jeg tror vi er på riktig vei.  

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?   

Mengdeskader. Vi saksbehandlere skal granske, vurdere og innhente informasjon for så å godkjenne/avslå, ikke stoppe opp med de enkle og greie sakene som bare kan utbetales.  

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?  

Både generelt og i egen bedrift så tror jeg nettopp kompetanseløftet og klimatilpasningen er en utfordring. 

Hva liker du å gjøre på fritiden?   

Sosiale sammenkomster, turer i skog og mark, dans og reiser. Turer i skog og mark har det blitt mye av de siste 1,5 årene, men alt det andre hungrer jeg veldig etter nå. 

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?   

Mennesker som bidrar der de kan, med det de kan. Mennesker som bidrar til å gi mennesker en mulighet, noen som ser de store forskjellene vi har skapt på alvor og krever handling. Jeg ønsker meg en verden der alle har sin plass, ett trygt liv, uten bomber og granater, ett tak over hode, nok mat for dagen og ett arbeid som gjør at de kan forsørge seg og sin familie.   

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

Nettroll som sitter bak sin PC eller mobil og spyr ut ting de ikke forstår seg på.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Har ikke prøvd, men jeg tror jeg kan være uten mobilen lenge – det handler bare om hvilket «mindset» du har.  

Når logger du av for kvelden?  

Som regel rett etter arbeidsdagens slutt ca kl 16:00