Finansfokus
Finansforbundets medlemsmagasin
  • Arbeidsliv
  • Bank
  • Forsikring
  • Teknologi
  • Organisasjon
  • Meninger
  • Finansforbundet.no
Trygve Lie InFuture 2
5. november 2020

Medlemmene vil ha kartleggingshjelp

  • Twitter
  • Skriv ut
  • LinkedIn
  • Facebook

Finansforbundets medlemmer ønsker hjelp til å kartlegge og heve sin kompetanse, men det er et stort gap som må fylles. Det er hovedfunnet i en ny workshop fra inFuture.

Tekst: Svein Åge Eriksen Foto: inFuture

Workshopen er en del av en fremtidsstudie om hvordan Finansforbundet kan være relevant også for medlemmene frem mot 2025. I workshopen fikk 20 medlemmer og potensielle medlemmer mulighet til å rangere hvordan 11 ulike trender påvirker dem og hvor godt rustet de selv mener å være til å møte disse trendene. I neste omgang fikk medlemmene gi innspill til hvilke tjenester og produkter Finansforbundet bør tilby.

DIGITALT GAP

Å tilegne seg ny kompetanse, få nye perspektiver samt bygge og vedlikeholde nettverk blir viktig for medlemmene i Finansforbundet fremover.

Digital kompetanse blir viktigst. Samtidig er dette trenden som medlemmene sier de er dårligst rustet til å møte. Medlemmene ønsker at forbundet skal hjelpe dem med å fylle det digitale kompetansegapet.

– Spørsmålet er hvilken rolle Finansforbundet skal ta for å fylle dette gapet. Nå tilbyr forbundet allerede gratis digitale kurs, og etterspørselen er stor. Forbundet kan bistå medlemmene med å kartlegge deres kompetanse. Et annet ønske fra medlemmene er å få hjelp til å skreddersy en kompetanseutvikling som er tilpasset utdanning, stilling og erfaring den enkelte har, forteller prosjektleder Trygve Lie.

TRENGER VERKTØY

Studien viser at medlemmene ønsker hjelp av forbundet til å kartlegge deres kompetanse, sammenligne kompetansen med andre og avdekke læringsbehov. Her trenger medlemmene et verktøy for å sammenligne egen kompetanse med andre som har tilsvarende utdanning og/eller arbeidserfaring.

– Medlemmene trenger hjelp til å navigere i kompetansejungelen. De peker blant annet på et skreddersydd etterutdanningstilbud som matcher den enkeltes utviklingsbehov bedre. Medlemmene ønsker også salgskurs for å fremheve og nyttiggjøre seg nåværende kompetanse på en bedre måte. Foredragsserier i form av for eksempel webinarer med relevante fagtemaer er også spilt inn som et ønske. Nå er det opp til Finansforbundet å avgjøre hva de ønsker å gjøre videre med studien og de innspillene som har kommet, avslutter Trygve Lie.

Studien viser at Finansforbundet har en nøkkelrolle i å utvikle medlemmenes kompetanse frem mot 2025. Nå starter arbeidet med å utvikle nye og spennende kompetansetilbud til forbundets medlemmer.

 

 

Related Posts

Ellen-Kristine-Enger_web-1024x683

A sak, Arbeidsliv

Nå skal bonusene kartlegges 

Liv Bente 2

A sak, Min normalarbeidsdag

Min arbeidsdag: Burde hatt en notatblokk på nattbordet 

LYS346830_Arne_F_009 (1)

A sak, Bank

Spenning rundt høye utlånstap 

Finansfokus

Finansfokus.no er et fritt og uavhengig nettsted som eies og utgis av Finansforbundet, Norges
største fagforening for ansatte i finansbransjen. Nettstedet redigeres etter redaktørplakaten av en ansvarlig redaktør som har det fulle og personlige ansvaret for innholdet.

Ansvarlig redaktør

Svein Åge Eriksen

Tlf. +47 900 79 547

Om oss

Tidligere utgaver (PDF)

 

 

Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet. © Finansfokus 2017. Finansfokus arbeider etter Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk, som medlem av Fagpressen. Finansfokus har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til fra nettsidene. Vi benytter informasjonskapsler (cookies) på våre nettsider.

© 2020 Finansfokus