Din guide i kompetansejungelen 

Synes du det er vanskelig å orientere deg i kompetansejungelen? Finansfokus er din guide. I siste utgave av magasinet får du oversikten og de beste rådene til hvilken kompetanse som tar deg videre.  

Tekst: Sjur Anda 

Før var det relativt enkelt å få en god jobb i finansbransjen. Tre år på handelsgym holdt for mange. Andre bygde på med bankakademiet eller toårig økad på høyskole. Også bygde man opp en karriere fra dette, med interne kurs og sporadiske høyskolepoeng.  

I dag er det ganske annerledes. Ønsker du en karriere i bransjen er en bachelor i bunn et minimumskrav, hvis det da ikke er snakk om ekstrajobb på et kundesenter. Har du en relevant master er veien inn enda kortere.  

Men det stopper ikke der. Når du først er innenfor må du sertifiseres. Enten det er som kredittrådgiver eller forsikringsrådgiver eller hva det er du måtte jobbe med. Sertifiseringene er mange.  I tillegg skal du helst ha en god forståelse for dagens digitale verktøy og være sosial, endringsvillig og dyktig på kommunikasjon. I alle fall hvis du vil oppover i verden.  

For nettopp kompetanse er løftet frem som en av de viktigste tingene i finansbransjen fremover. Ting endres i en rasende fart og da endres også kompetansebehovene.  

Vi i Finansfokus har derfor laget et eget temanummer om kompetanse, slik at du kan få oversikt over hvilken kompetanse som er viktig å ha fremover og hvordan du kan tenke rundt kompetanseutvikling. Visste du forresten at Finansforbundet har satset mye på kompetanse? Forbundet tilbyr alt fra egne webinarer og kurs, til ferdige studier i digital forretningsforståelse samt stipender til utdanning. Alt for at du som medlem og ansatt skal kunne være relevant for arbeidsgiver også i fremtiden.  

Mange synes det er spennende med kompetanseheving, andre synes det er et pes med så mange krav og så mye endring. For du kommer ikke unna, du må regne med å videreutdanne deg og være villig til å både lære nye ting og bytte arbeidsoppgaver dersom du skal jobbe i Finansbransjen.  

De fleste av våre medlemmer får i dag dette temanummeret i posten. Vi har lagt en lenke her til magasinet, der finner du mye interessant stoff om hvordan du kan holde deg relevant i bransjen, også i fremtiden.  

Her leser du vårt kompetansenummer på nett: 

https://www.dittmagasin.no/finansfokus/utgivelser/finansfokus_0320