Min normalarbeidsdag: Utløste ransalarmen 

En av Britt Sæles første arbeidsdager ble langt mer hektisk enn planlagt. 

Navn/rolle/arbeidssted
Britt Sæle, konserntillitsvalgt DNB og leder for Finansforbundet avd. Hordaland. Mitt arbeidssted er i utgangspunktet i Bergen, men oppgaver fører meg ofte til Bjørvika og Trondheim også. 

Kaffe eller te? 

Kaffe på sommeren og te på vinteren 

Hva har du på nattbordet? 

Vekkerklokke, bok, og mobil 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb? 

Som oftest mens eg er på badet om morgenen. Da tenker eg på hvordan eg tror dagen kommer til å bli, og reflekterer over at saker som plutselig dukker opp også må få sin fortjente oppmerksomhet.  

Bruker du fortsatt kontanter? 

I utgangspunktet nei, bare i utlandet og så må jo barnebarna få litt innimellom. 

 Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt  

En av mine første arbeidsdager på bankfilial hvor eg skulle telle kassen alene for første gang og ingen hadde fortalt meg at den «enslige» 500 lappen i kassen utløste ransalarmen og ikke hørte med i beholdningen. Så det ble et øyeblikk med hektisk aktivitet kan du si. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Å kunne gjøre en forskjell for noen er det kjekkeste, men å snakke med folk er også morsomt. 

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den? 

I tillitsvalgt rollen tror eg det er kombinasjonen av flere egenskaper som er viktig, men det er vel egenskapen å skape tillit som har gjort at medlemmene har valgt meg. Videre tror eg det er hvordan eg bruker mine andre egenskaper som er årsaken til at eg har fått fornyet tillit.  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer? 

Følger med på nyhetsbildet, ikke bare om vår bransje, men også hva som skjer på andre områder.  En del av det påvirker vår bransje. Nyhetsbrev og podkaster er også gode kilder. Så har eg tatt videreutdanning med jevne mellomrom. Det er jo læring hele livet som gjelder. I avd. Hordaland tenker vi også oppdatering i bransjen når det gjelder medlemsarrangement og konferanser for tillitsvalgte, så da blir det litt oppdatering for meg gjennom det også. 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Tja, for min egen del ser eg frem til at notatene mine kan systematiseres uavhengig om de er gjort på mobil, notatbok eller PC. 

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? 

En utfordring er å klare å gjøre seg fortjent til hvert enkelt kundeforhold og å ha enkel nok kommunikasjon, slik at kundene tar de beste valgene for seg selv. Men en annen og vel så viktig utfordring er å utvikle sine medarbeidere for å sikre at de har tilgang på den kompetansen de til en hver tid trenger. Dette er ikke noe en klarer å rekruttere seg ut av. Her er det behov for å investere dagens medarbeidere og å koble historisk kompetanse sammen med ny kompetanse.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor? 

Eg finner inspirasjon mange steder. Det er noe med å la tankene få flyte og la kreativiteten få slippe til. Eg har veldig mange kunnskapsrike og engasjerte kollegaer som inspirerer meg. Og så er eg nysgjerrig på mennesker generelt og inspireres spesielt av de som tydelig viser engasjement og lidenskap for hva de jobber med eller brenner for. 

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier? 

Saker eg lærer noe av og som utvider min kunnskap. 

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen? 

I jobbsammenheng er det flere dager av ferien, men som mor er det ikke lenge eg velger å være uten. Det er noe med å kunne være tilgjengelig for barna våre. 

Når logger du av for kvelden? 

Eg har som utgangspunkt at det er greit med litt avlogget tid før eg legger meg, med det avhenger litt av hvilke saker eg jobber med og hvilke forberedelser som er nødvendig for å få gjort en best mulig jobb.