Min normalarbeidsdag: Måtte reise til India 

Grete Elin Gaulen fikk mulighet til å reise til India for å lære ny kultur og nye kollegaer å kjenne. Det ble en fin opplevelse å bli kjent med sourcingpartnere og deres arbeidshverdag på andre siden av jordkloden. 

Navn/rolle/arbeidssted  
Grete Elin Gaulen, Fagspesialist Prosess og SourcingTryg Forsikring/Bergen 

Kaffe eller te?   

Kaffe med melk 

Hva har du på nattbordet?  

Mobil, et smykkeskrin og en Ipad. 

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?  

Med en gang jeg våkner kl. 0615 begynner jeg så smått å planlegge og tenke på hva jeg holdt på med i går og hva må jeg fortsette med i dag.  

Bruker du fortsatt kontanter?  

Veldig lite, nå er det vipps over alt, så behovet er lite for kontanter. I utlandet bruker jeg fremdeles mye lokal valuta. 

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt.  

Da jeg fikk beskjed om at jeg måtte reise til India. Det var en del av jobben min, sa sjefen. Da steg panikken, og det glemmer jeg aldri. Det viste seg å bli en fin opplevelse å bli kjent med sourcingpartnere og deres arbeidshverdag, samt å lære om kulturforskjellen og hvordan man forstår ting. Ting jeg tar for gitt er ikke alltid like forståelig på andre siden av jordkloden. 

Hva er det morsomste du gjør på jobb?  

Det er å jobbe med sourcingpartnere og å reise, for å lære dem opp. 

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den? 

Evne å ha mange baller i luften samtidig, fordele oppgaver, tålmodig, strukturert, nøyaktig, gode engelsk kunnskaper, toleranse for andre kulturer, søkende etter nye muligheter, lønnsomhetsorientert, gode kommunikasjonsevner, utholdende, detaljfokusert, kunne kartlegge og evaluere utfordringer.  

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?  

Melder meg på kurs, går på BI, sier ja til nye oppgaver og utfordringer, er positiv, nysgjerrig og engasjert, er litt som Pippi: «det har jeg aldri gjort før så det kan jeg sikkert». 

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? 

Alt som er statisk og kjedelig rutinearbeid må bare digitaliseres så fort som mulig. Jeg vil heller bruke krefter og energi på oppgaver som er utfordrende og varierte. 

 Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? Største utfordringen er vel å jobbe fort nok og få unna alle oppgavene som venter.  

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?  

Det er mange mennesker som inspirerer meg i hverdagen både kollegaer, venner og familiemedlemmer. Jeg prøver å plukke opp ting som jeg synes er bra hver dag for å prøve å bli en bedre utgave av meg selv både på jobb og i privatlivet.  

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  

Hvis jeg kommer over historier om mennesker og deres opplevelser i det daglige liv, spesielt hvis de ikke har det så godt. Da stopper jeg opp og prøver å tenke på hvor godt jeg har det selv og at det er viktig å være takknemlig for at vi bor i dette rike flotte landet.  

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?  

Jeg har stort sett mobilen med meg over alt, men kan legge den fra meg i noen timer når det er fri. 

Når logger du av for kvelden?  

Klokken blir gjerne 23 på kvelden før jeg logger av.