Kjerstin Braathen ny DNB-sjef

Finansdirektør Kjerstin Braathen tar over jobben som konsernsjef i DNB etter Rune Bjerke 1. september. De tillitsvalgte er fornøyd med at det kom en intern kandidat.

Tekst: Sjur Anda, foto: Stig B. Fiksdal

Den nye sjefen var naturlig nok glad over den nye jobben.

– DNB har en stor plass i livet mitt og jeg er vanvittig stolt over å få lede de nesten 10 000 DNB-erne. Å få lede et slik selskap er et stort privilegium. Vi er i en bransje hvor kunder, konkurrenter og reguleringer endrer seg i et vanvittig tempo. Det skal vi være med på og vi skal skape bedre produkter og løsninger for våre kunder i høy fart. DNB har hatt en fantastisk utvikling under mange år og med 10 000 gode medarbeidere skal vi klare det i tiden som kommer også, sa Braathen under en pressekonferanse i formiddag.

POSITIVE TILLITSVALGTE

De tillitsvalgte ser positivt på sjefsbyttet.

– Dette må vi tro blir bra. Vi får et internt opprykk, og det er lenge siden sist, sier Vigdis Mathisen, konsernhovedtillitsvalgt i Finansforbundet i DNB.

Hun synes også det er bra at en kvinne tar over på toppen.

– Det er på tide i norsk finans, kanskje får vi nå litt mer mangfold. Det trenger vi, sier hun.

Braathen har jobbet mange år i DNB, og de tillitsvalgte har jobbet godt med henne fra før.

– Vi forutsetter at samarbeidet med konsernledelsen fortsetter på samme nivå som i dag. Vi sender ut en invitasjon og regner med at den blir tatt godt imot. Vi har samarbeidet med Kjerstin i mange år og har allerede gode relasjoner til henne. Samtidig blir dette en ny rolle for henne som også skal gå seg til, sier Mathisen.

– Hva tenker du om at Rune Bjerke gir seg nå?

– Vi har vært heldige som har hatt en supersjef i mange år. Men det er en tid for alt. En ny sjef gir muligheter for andre endringer, noe som er både riktig og nødvendig i slike tider som i dag, sier Mathisen.

INTERNT KANDIDAT

Braathen ble presentert som ny sjef i formiddag.

– Vi i styret er veldig glade for at Kjerstin har sagt ja. Vi er trygg på at hun skal fortsette den solide utviklingen som har vært i DNB. Styret er klar over at DNB er en samfunnskritisk institusjon og at vi er avhengige av at samfunnet har tillit til konsernsjefen vår. Kjerstin har egenskaper som kan ivareta det på en god måte, sa styreleder Olaug Svarva om sin nye konsernsjef.

Hun beskrev Braathen som en faglig sterk og solid leder. Styret synes også det er en styrke at banken har funnet en intern kandidat.

– Det viser kvaliteten på organisasjonen, sa Svarva, og fortsatte: – Styret og de ansatte gleder seg til reisen videre.

Også Rune Bjerke fikk mye skryt for jobben han har gjort.

– Rune Bjerke har gjort en fantastisk innsats og vi i styret er takknemlige for jobben som er gjort. Han har satt DNB på kartet som en ledende organisasjon.

FAKTA:

Kjerstin Braathen startet i DNB i 1999. Hun har hatt flere roller i flere deler av DNB-konsernet, senest som finansdirektør. Hun har også vært styreleder i flere DNB-eide selskaper.

Braathen har tidligere vært konserndirektør i Bedriftsmarked Norge, og har erfaring fra norske næringer som shipping og offshore.

Hun har en mastergrad i ledelse fra Ecole Supérieure de Nice Sophia-Antipolis.

Kjerstin Braathen er født i 1970, oppvokst på Lillestrøm, er gift og har tre barn.

  1. juni 2019 ble hun ansatt som ny konsernsjef i DNB. Hun starter i jobben 1. september.