Fulltreffer for Finansfokus

Finansfokus fikk selveste Innertieren da Fagpresseprisene 2019 ble delt ut i går.

Tekst: Siri Gjelsvik Foto: Heiko Junge NTB/Scanpix

At Finansfokus’ temanummer om compliance – etterlevelse av regelverk – var en innertier blant leserne, ble tydelig like etter utgivelsen i fjor høst. Redaksjonen fikk en rekke forespørsler om ekstranummer, til bruk i opplæring internt i bedrifter. I går ble temanummeret også belønnet med den gjeve Innertieren, da Fagpresseprisene 2019 ble delt ut.

– Vi er kjempeglade og stolte! Dette er en skikkelig anerkjennelse, som vi har jobbet for i mange år. Vi er takknemlige for at Finansforbundet ser verdien av å satse på solid og uavhengig journalistikk, sier redaktør Svein Åge Eriksen.

Compliance er ingen kioskvelter, men det er viktig og relevant for våre lesere

NERDENUMMER

Han kaller compliance-utgaven et skikkelig nerdenummer, som dykker dypt i et fagområde stadig flere i finansbransjen arbeider med, men som altså kan oppleves en smule kryptisk for alle andre. Helt i tråd med Fagpressens priskategori Innertieren, som premierer arbeider som «lykkes spesielt godt med å treffe en definert målgruppe så presist som mulig, med journalistikk som oppleves viktig, nyttig og relevant, nettopp for dem».

Slik er juryens begrunnelse:

«Dette fagbladet har viet temasidene til alle mulige sider ved et helt spesielt, men likevel svært viktig begrep i bransjen deres. Denne bransjen er oversvømt av lover og forskrifter som skal sikre samfunnet og kunder mot juks og hvitvasking. For å unngå sanksjoner og omdømmetap, jobber mange med det som kalles for compliance, eller som det kanskje burde hete på godt norsk: Regeletterlevelse. Journalistene har gjennom en svær temautgave tatt et grundig og oppklarende dypdykk i dette spesielle begrepet i finansnæringen. Årets innertier går til Sjur Anda, Claude R. Olsen, Magne Otterdal og Svein Åge Eriksen i Finansfokus for temaet: «Compliance».»

MEDLEMSNÆRT OG RELEVANT

– Dette er veldig moro, konstaterer journalist Sjur Anda.

– Compliance er ingen kioskvelter, men det er viktig og relevant for våre lesere. Det påvirker folks arbeidshverdag i vår bransje. Det er vår oppgave å være på i de temaene ingen andre skriver om, sier Anda.

– Vi prøver å være veldig medlemsnære i hvordan vi jobber med saker og tema. Compliance-nummeret viser også at EU ikke er fjernt for oss. Det som bestemmes i Brüssel, har direkte påvirkning på vår arbeidshverdag her hjemme, både i innhold og i form av nye arbeidsplasser, sier Anda.

– Det er ekstra artig å være redaktør når vi får en slik anerkjennelse. Mange har en del av æren og dette er et godt samarbeid mellom vår egen journalist, dyktige frilansere, fotografer og designer, sier Svein Åge Eriksen.

HEDERLIG OMTALE

Totalt ni priser ble delt ut i går. I kategorien Innertieren ble det også gitt hederlig omtale, til journalist Bård Amundsen i forskning.no for «Fimbulvinteren er ikke en myte» og til Lotte Shepard og Elise Matilde Lund i Ren Mat for «Nøtter fra nord».

 

Her er noen av sakene Finansfokus ble belønnet for:

Fra aksjemegler til compliance-officer

Finansnæringen leder an i compliance

Compliance gir mer stress og press

Byråkrater i Brussel skaper jobber på bygda