Fikk kjeft i 45 minutter

En gang fikk hun kjeft av en kunde i 45 minutter, men Leela Borring Låstad i Innovasjon Norge lar seg ikke vippe av pinnen av utfordrende kunder.

MIN NORMALARBEIDSDAG 

Leela Borring Låstad, seniorrådgiver, Innovasjon Norge.

Kaffe eller te?

– Te.

Hva har du på nattbordet?

Minst mulig.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

– Varierer, mens jeg pusser tenner eller på toget.

Bruker du fortsatt kontanter?

– Av og til.

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt

– Da en kunde kom tilbake etter 12 måneder og ga meg rett i vurderingen jeg hadde gjort året før. Den gangen hadde han kjeftet på meg i 45 minutter over min vurdering.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Morsomt er vel feil ord når man jobber på Spesialengasjement, men det er interessant å restrukturere et engasjement.

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den?

Jeg er tydelig og rolig og lar meg derfor ikke vippe av pinnen av utfordrende kunder. Hvis det er nødvendig forteller jeg kunden at nå legger jeg på telefonen og så kan kunden ringe tilbake når vedkommende har lært å tale pent. Det virker hver gang!

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Jeg jobber ikke i finansbransjen, men følger med gjennom media og Finansforbundet.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Arkivering – mye er digitalisert, men det må mer enn et trykk til i dag.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? Ettersom jeg jobber i Innovasjon Norge har vi helt andre utfordringer enn finansbransjen for øvrig. Det vi er opptatt av nå er regjeringens virkemiddelgjennomgang og regionreformen og de eventuelle konsekvenser disse kan få for oss.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Jeg har ikke noe forbilde, men er inspirert av kompetente folk som brenner for deres fag. I motsetning til de som er mest opptatt av å vise seg selv frem og fremstår som om de har oppnådd mye – selv om de faktisk ikke har noe å vise til – utover å være veldig aktive på sosiale medier.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Der er vel ikke noe rød tråd her, men så er jeg heller ikke så veldig opptatt av sosiale medier

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

En halv påskeferie – telefonen døde midt i ferien. Det gikk overraskende bra.

Når logger du av for kvelden?

Er ganske streng på ikke å jobbe når jeg kommer hjem – sitter hellere lenge på jobb for å bli ferdig – så jeg kan holde fri når jeg kommer hjem. Men må innrømme at jeg sjekker mailboksen på telefonen i løpet av kvelden.