Kollegaen ble ranet hjemme

 Det som har gjort størst inntrykk på hovedtillitsvalgt Birgitte Lorentzen i Helgeland Sparebank er da en av bankens ansatte ble utsatt for ran i eget hjem. Det gjorde sterkt inntrykk på både lokalsamfunnet og alle kollegaene.

 Min normalarbeidsdag

 

Navn/rolle/arbeidssted: 

Birgitte Lorentzen, Hovedtillitsvalgt i Helgeland Sparebank

Kaffe eller te?

Te

Hva har du på nattbordet?

Mobilen

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Jeg starter egentlig med å forberede meg kvelden før med å sjekke kalendere, slik at jeg er forberedt om morgenen. Men jeg tenker vel på jobb med en gang jeg står opp.

Bruker du fortsatt kontanter?

Nei, det skjer svært sjelden. Dersom VIPPS hadde hatt en fin løsning med gavekort til konfirmanter, så hadde jeg nok aldri brukt kontanter.

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt.

Jeg tror kanskje det som har gjort størst inntrykk er når en av våre ansatte ble utsatt for ran i eget hjem. Det gjorde sterkt inntrykk på både lokalsamfunnet og alle kollegaene.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Jeg blir veldig glad når jeg utgjør en forskjell for noen. Og så er jeg veldig glad i å bidra sosialt med f. eks ulike arrangementer og små oppmerksomheter.

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den?

Jeg tror ikke det er én egenskap, men den samlede erfaringen man har privat og i yrkeslivet som kan gjøre at man kan sette seg inn i andres problemstillinger. Jeg bruker i alle fall både private erfaringer, og erfaringer fra tidligere yrker aktivt i jobben min som tillitsvalgt.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Jeg prøver å følge med i de ulike mediekanalene, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Jeg bruker mye mer tid på å oppdatere meg nå enn før.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt?

Her skulle jeg aller helst sagt klesbretting, men på jobb ville det nok bli at jeg selv klarte å digitalisere og systematisere alle notatene mine.

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)?

Jeg tror den største utfordringen i finansbransjen nå er at det er vanskelig å se et helt tydelig fremtidsbilde. Det er vanskelig både for arbeidsgiver og arbeidstaker i et hav av nye regulatoriske endringer, digitalisering og konkurranse.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Vanskelig å plukke ut en enkelt. Jeg blir veldig inspirert av mennesker som brenner for noe, og som «står på barrikadene» for en bedre hverdag.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?

Gladsaker, alt fra sangtalenter til morsomme videoer og kommentarer.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Fysisk har jeg alltid med meg mobilen, men det går greit med noen dager uten nett- og telefondekning i påskeferien.

Når logger du av for kvelden?

Det varierer veldig, men prøver å være avlogget før midnatt.