Min normalarbeidsdag

I serien min normalarbeidsdag har vi i dag kommet til Emil Lundberg, bedriftsrådgiver i SpareBank 1 Hadeland/Ringerike.  Han ser for seg at mye kan digitaliseres. 

Emil Lundberg, bedriftsrådgiver, SpareBank 1 Hadeland/Ringerike, Hønefoss.

Kaffe eller te?

Kaffe.

Hva har du på nattbordet?

Vekkerklokka og «Hytteboka fra Helvete» av Are Kalvø.

Når om morgenen begynner du å tenke jobb?

Klokken 07:00.

Bruker du fortsatt kontanter?

Måtte ta ut kontanter til en barnebursdag jr. skulle delta på i forrige uke, ellers kan jeg ikke huske sist jeg brukte kontanter.

Nevn en jobbsituasjon som du husker spesielt godt.

Da vi hentet en ny kunde fra en konkurrerende bank. Kundens kommentar var at vi nok ikke var billigst, men vi var interessert i hva han drev med, leverte tilbud før avtalt tidspunkt og kom med relevante forslag til løsninger som kunne gjøre kontortiden noe lettere for vedkommende.

Hva er det morsomste du gjør på jobb?

Være i kontakt med kunder, prosjekter og være til hjelp for kollegaer.

Hva er din viktigste egenskap i stillingen du har, og hvordan bruker du den?

Nysgjerrighet. Jeg er nysgjerrig på hva kundene driver med og hvor de skal. Se på løsninger som kan være med å gjøre at kundene oppnår det de ønsker på en best mulig måte.

Hva gjør du for å holde deg oppdatert i en bransje med store endringer?

Pløyer gjennom aviser, tekniske nettsider, finansforbundet.no, deltar på konferanser, kommer det noe nytt så må det testes ut.

Hvis du kunne digitalisert en hvilken som helst arbeidsoppgave, hva ville du valgt? Vanskelig å svare på da jeg mener at alt som kan digitaliseres bør digitaliseres, så er det opp til kunden å velge om de vil bruke det digitale eller «manuelle».

Hva er den største utfordringen i finansbransjen akkurat nå (generelt og der du jobber)? Største utfordringen er alle tech-selskapene som kommer med løsninger innenfor finans, betaling og sparing som unngår de regulatoriske kravene tradisjonelle banker er pålagt.

Hvem inspirerer deg, og hvordan/hvorfor?

Det er flere store inspirasjonskilder som jeg støtter meg til uten å nevne navn. Kort fortalt så inspirerer de meg til å ta ansvar, være tilgjengelig, støttende, respekt for andres meninger og oppfatninger, være klar og tydelig på eget verdigrunnlag og holdninger, løfte andre opp og frem slik at vi alle når vårt fulle potensiale.

Hva får deg til å stoppe opp i sosiale medier?  Arrangementer, bilder/tekster postet av folk jeg kjenner. Bruker sosiale medier svært lite bare 10-15 minutter i snitt pr dag.

Hva er det lengste du har klart å være uten mobilen?

Fikk ikke kjøpe mobil før 12-års alderen, så klarte meg bra uten de årene. Fra spøk til alvor, så er det godt å kunne legge fra seg mobilen i helger og ferier, men det lengste jeg har vært uten de siste årene er 4 dager.

Når logger du av for kvelden? Mobilen? Logger av mellom 22:30 og 23:00.