Tar ut kontanter med app

En rekke banker i USA er i gang med å oppdatere sine kontantautomater eller installere helt nye automater for at kundene skal kunne ta ut kontanter uten bruk av kredittkort.

Tekst: Nils Elmark

Et nytt kortløst system vil bli utrullet til et flertall av amerikanske kontantautomater, som blir drevet av en rekke banker som blant annet omfatter Welles Fargo, Bank of America and Chase. Med det nye systemet kan kundene bestille kontanter via en app på sin telefon og deretter skanne en kode på maskinen. Så mottar de pengene uten å måtte finne frem kortet eller å taste pinkoden siden de allerede har kvittert med et fingeravtrykk. I virkeligheten vil prosessen minne om mobilbetaling som man kjenner fra ApplePay og SamsungPay. Bankene mener at den nye teknologien i smarttelefoner gjør transaksjonene raskere og sikrere.