Får kvittering på bankapp

Den unge FinTech-startupen Flux har nå begynt å koble de kvitteringene du får i butikken direkte med kontoutskriften fra banken.

Tekst: Nils Elmark

I første rekke har de unge gründerne etablert et samarbeid med de to britiske bankene Starlig og Barclays i den ene enden og butikkjedene Itzu, EAD og Costa i den andre. Deres nye app fungerer slik: Når du betaler med ditt kredittkort i en av butikkene som er tilknyttet ordningen, vil kvitteringen automatisk bli overført til bankens betalingsapp, som umiddelbart får sitt elektroniske bilag til regnskapet. Du blir med andre ord helt fri for papirbilag som du må spare på. De tre grunnleggerne er klar over at det er som med høna og egget: Du skal ha både banker og butikker til å spille på lag. Men nå er man i gang, og det er utrolig enkelt for alle parter å koble seg på. Flux holder også styr på lojalitetskort, som for eksempel når hver åttende kaffe er gratis.