Starbucks slår Apple og Google

Ved utgangen av dette året vil 55 millioner amerikanere ha brukt sin smarttelefon når de skal betale for varer i en butikk. Av disse vil 23 millioner bruke mobiltelefonen til å betale i en av Starbucks 27 000 kafeer.

Tekst: Nils Elmark

22 millioner mennesker vil ha brukt ApplePay, 11 millioner GooglePay og 10 millioner SamsungPay. Det gjør Starbucks betalings-app til den ubetinget mest populære i USA. Kafé-kjeden står nå for 12 prosent av alle mobilbetalinger i landet. Analysebyåret eMarketeer forventer at Starbucks vil holde forspranget i hvertfall de fire neste årene. Dette fordi de var først på banen og dels fordi de finnes både på iOS og Android. De tre andre betalings-appene bygger på sine egne operativsystemer. Starbucks overveier også å bruke blockchain og kanskje innføre sin egen digitale valuta.