Alipay til Finland

Finland er dermed det første land utenfor Kina hvor kineserne kan gjøre alle betalinger med telefonen.

Tekst: Nils Elmark

Åtte kinesiske turister reiste i januar gjennom Finland med Alipay som eneste betalingsmiddel. Turistene var utvalgt av Alipay etter en konkurranse på de kinesiske sosiale medier i fjor høst. De heldige vinnerne måtte klare seg med Alipay. Det gikk virkelig bra. Kineserne spiste på restaurant, kjørte taxi, kjøpte gaver og booket fly tur/retur med Alipay på mobiltelefonen. Finnair var initiativtakeren til turen. Flyselskapet har tatt imot Alipay siden desember 2016 og har fått mange andre finske virksomheter til å gjøre det samme. Finland er det første land utenfor Kina hvor kineserne kan gjøre alle betalinger med telefonen, slik at nå er veien ryddet for 450 millioner kinesere med Alipay i Finland.