Utenlandsbetaling på 60 sekunder

Santander tilbyr sine kunder en blockchain-basert app som gjør det mulig å gjennomføre utenlandsbetalinger på under minuttet.

Tekst: Nils Elmark

Santander, en av verdens største banker, har inngått et samarbeid med den amerikanske betalingsservicen Ripple om utvikling av en ny blockchain-basert app. Kunder som laster ned den nye appen, vil kunne gjennomføre utenlandsbetalinger på under ett minutt direkte fra mobilen. Den nye appen integrerer samtidig Apple Pay for betalinger mellom 100 og 100 000 kroner. Appen, som har vært testet av Santanders egne ansatte de siste 18 månedene, fungerer samtidig som en elektronisk tegnebok og finansrådgiver. Den gjør det mulig å gjøre overførsel mellom personer. Lanseringen ventes å skje i løpet av de neste to månedene.