Startup tar over Harrods Bank

Erverdige britiske Harrods Bank, som i mer enn 120 år har vært tilknyttet ett av verdens mest eksklusive stormagasiner, er nettopp blitt overtatt av en fintech startup.

TEKST: NILS ELMARK

Det er onlinebanken Tandem Bank, som ble stiftet i 2013 og først fikk sin banklisens for to år siden, som har kjøpt Harrods Bank for et ukjent millionbeløp. Det er interessant at nye, unge banker begynner å overta de gamle. Som regel er det omvendt, men det nye er tilsynelatende en god match. Tandem har en effektiv infrastruktur, men mangler kapital for å oppfylle kravet til banklisensen etter at en investor trakk seg. Harrods Bank har hatt et stort underskudd de siste årene, men har til gjengjeld hatt store inntekter og mange kunder som den nye eieren mangler.

Sjef og medgründer av Tandem er Billy Knox, og han sa i mai i år før overtagelsen av Harrods Bank at han håpet å kunne holde staben av medarbeidere på omkring 100. Kjøpet av Harrods Bank sender Tandem helt frem i feltet av unge utfordrerbanker med over to milliarder norske kroner i utlån og tre milliarder i innlån.