Kredittanalytiker snur ting på hodet

For Thomas Skjørestad er risiko et relativt begrep. Den ene dagen vurderer han finansiell risiko som kredittanalytiker i SR-Bank. Neste dag vurderer han risikoen ved å bli satt fyr på i sitt virke som stuntmann.

TEKST: SJUR FRIMAND-ANDA FOTO: ATLE DAHL

SANDNES: Du har sikkert sett ham uten å legge merke til ham. Han har vært med i filmer og serier som Max Manus, Varg Veum og Lillyhammer. Der har han blitt satt fyr på, slått helseløs, hoppet fra tak eller sust gjennom skogen i full fart på en offroad-sykkel.

– Jeg har alltid hatt lyst til å drive med stunt. Allerede på barne- og ungdomsskolen betalte de andre ungene meg for å gjøre galne ting, sier Skjørestad.

Det er de dårlige stuntmennene som blir skadet

HOPPE FRA 30 METER

Drømmen gjorde han til virkelighet straks han var ferdig med videregående og militærtjeneste. Da dro han til USA for å gå på stuntskole. Skjørestad har også vært stuntinstruktør ved Kahanas Stunt School i Florida og for Seoul Stunt Team i Korea. Han er også en aktiv basehopper og trekkes mot det de fleste ser på som ekstreme aktiviteter.

– Hva i all verden får deg til å gjøre slike ting?

– Dette gir meg veldig mye. Jeg får en enorm mestringsfølelse.

– Hva er det heftigste du har gjort?

– Basehopping er noe at det tøffeste jeg gjør. Jeg var i Tyskland i fjor og hoppet fra 30 meter ned på en madrass. Samtidig fikk jeg også være med å velte en bil. Det var kult.

– Er du blitt skadet noen gang?

– Ikke på stunt, det er de dårlige stuntmennene som blir skadet. Jeg blir leid inn fordi jeg skal gjøre farlige ting på en måte som ikke blir farlig.

– Hvordan er det å være med på store produksjoner som Varg Veum og Max Manus?

– Det er veldig gøy. Det er masse folk involvert, og du føler at du er med på noe stort. Men som stuntmann må du være verdensmester i venting. Det er lang tid mellom hver gang det er noe action, sier Skjørestad.

MASTER I ØKONOMI

De siste årene er det ikke høye hopp og slåsscener som har preget hverdagen til Skjørestad. I drøyt fire år har han jobbet som kredittanalytiker hos SR-Bank. Med utdanning innen markedsføring og en master i økonomi fra Universitetet i Stavanger, er han godt rustet til å bedømme finansiell risiko.

– Jeg trives godt i bransjen. Denne jobben blir en veldig kontrast til basehopping og oppdragene jeg har som stuntmann, avslutter Skjørestad.

Sjekk finansfokus.no for å se videoer av ham.